Image

ΕΠΙΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ – Τραυματισμοί κατά το μαγείρεμα, μπορούν να συμβούν και στους καλύτερους σεφ. Γι αυτό λοιπόν σιγουρευτείτε ότι συμπεριλάβατε το σωστό επίθεμα στην επόμενη λίστα αγορών σας.

5 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Συμβουλες ασφαλειας για την κουζινα

Φυσικά και το μαγείρεμα είναι κυρίως διασκεδαστικό, αλλά κάθε μάγειρας, σφάλλει, εκτιμάει λάθος και τα κάνει θάλασσα στην κουζίνα κάποια στιγμή. Το ρύζι μπορεί να σας «λασπώσει» εάν το τηγάνι δεν είναι αρκετά ζεστό πριν προσθέσετε το φαγητό ή η καραμέλα να σας πικρίσει… ένας δημιουργικός μάγειρας μπορεί να βρει διέξοδο από οποιαδήποτε γκάφα στην κουζίνα. Το πραγματικό δράμα έρχεται μόνο όταν σας συμβεί κάποιο ατύχημα την ώρα που θα πρέπει να σερβίρετε το φαγητό στο τραπέζι. Γι αυτό το λόγο ένας έξυπνος μάγειρας δουλεύει σε ένα οργανωμένο περιβάλλον και εξασφαλίζει πρώτα την ασφάλεια του.
Υπάρχουν μερικοί τρόποι να γίνετε εξυπνότεροι κάθε φορά.
Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές…

Χειρισμός μαχαιριών και προετοιμασία φαγητού

Image

Επενδύστε σε καλής ποιότητας εργαλεία
Αυτό είναι το μυστικό κάθε καλού μάγειρα. Τα εργαλεία θα πρέπει να είναι κορυφαίας ποιότητας, οτιδήποτε δεν λειτουργεί σωστά ή μαχαίρια που είναι φθαρμένα από τη χρήση δεν θα πρέπει να έχουν θέση στην κουζίνα σας.

Image

Λεπίδες κοπής
Σιγουρευτείτε ότι κρατάτε πάντα τα μαχαίρια σας αιχμηρά: Αιχμηρότερες λεπίδες κόβουν καλύτερα και δεν προκαλούν τραυματισμούς, όπως συμβαίνει συχνά. Τα φθαρμένα από τη χρήση μαχαίρια είναι επικίνδυνα και στην πραγματικότητα κάνουν το κόψιμο πολύ δυσκολότερο. Φυσικά, γνωρίζετε ότι θα πρέπει πάντα να κόβετε μακριά από το σώμα σας όταν χρησιμοποιείτε μαχαίρι: Μπορεί να γλιστρήσει και να σας κόψει.

Image

Υγρό απορροφητικό χαρτί για καλύτερο κράτημα
Δεν είναι μόνο ενοχλητικό όταν οι σανίδες κοπής γλιστρούν πάνω στον πάγκο, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο όταν κρατάτε μαχαίρι και προσπαθείτε να κόψετε κάτι. Βρέξτε λοιπόν ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τοποθετείστε το κάτω από τη σανίδα κοπής. Δεν θα μετακινηθεί ακόμα και αν έχετε να κόψετε δύσκολα πράγματα όπως η κολοκύθα!

Image

Κάντε το επίπεδο
Ένα καλό κόλπο είναι να κόβετε πάντα τις άκρες από τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα πεπόνια κλπ. (οποιοδήποτε δηλαδή τρόφιμο δεν μένει σταθερό πάνω στην σανίδα κοπής) ώστε να τους δώσετε μια επίπεδη επιφάνεια. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε τον πλήρη έλεγχο του αντικειμένου την ώρα που κόβετε.

Μια συνταγη τραυματισμου: Οταν τα ατυχηματα ειναι πιο πιθανο να συμβουν

Νομίζετε ότι τα έχετε κανονίσει όλα, επειδή αγοράσατε τα σωστά συστατικά και έχετε το τέλειο κρασί. Τα ατυχήματα όμως παραμονεύουν όταν:

Image

1. Ετοιμάζετε φαγητό: Νούμερο ένα τραυματισμός στην κουζίνα: κοψίματα ή εκδορές από μαχαίρια (είτε όταν κόβετε το φαγητό με αυτά, είτε όταν τα βγάζετε έξω και τύχει να χτυπήσετε στη λεπίδα) ή από άλλα εργαλεία, όπως αποφλοιωτές λαχανικών, ανοιχτήρια κουτιών κονσέρβας κλπ. Το αποτέλεσμα είναι οδυνηρά κοψίματα.

Τι πρέπει να κάνετε:
Διαβάστε Γρήγορη Βοήθεια
"Κοψίματα και εκδορές"

διαβάστε περισσότερα
Image

2. Μαγειρεύετε: Η θερμότητα από δοχεία που καίνε ή βράζουν, από το φούρνο, το τηγάνι ή από έναν ατμομάγειρα- είναι συχνά η αιτία εγκαυμάτων, τα οποία είναι πολύ επώδυνα. Ειδικά όταν συμπεριλαμβάνονται και ζεστό λάδι ή λίπος στη διαδικασία.

Τι πρέπει να κάνετε:
Διαβάστε Γρήγορη Βοήθεια
“Καψίματα”

διαβάστε περισσότερα
Image

3. Διαχείριση σερβιρίσματος: οτιδήποτε αφορά τον καθαρισμό των πιάτων. Η αφαίρεση των πιάτων από το πλυντήριο πιάτων μπορεί να προκαλέσει κοψίματα που οφείλονται σε σπασμένη πορσελάνη ή γυαλί. Ή ακόμη ένα μπουκάλι κρασί μπορεί να σας γλιστρήσει από το χέρι. Το αποτέλεσμα είναι κοψίματα.

Τι πρέπει να κάνετε:
Διαβάστε Γρήγορη Βοήθεια
“Κοψίματα και εκδορές”

διαβάστε περισσότερα

Ο χρυσός κανόνας του σεφ: Mise en place
Αυτή είναι η πιο χρήσιμη πληροφορία για την κουζίνα και κάθε επαγγελματίας σεφ εμμένει σε αυτό. «Mise en place» είναι η γαλλική έννοια για τη φράση «Κάθε πράγμα στη θέση του». Τι σημαίνει αυτό; Να γνωρίζετε πάντα που είναι τα απαραίτητα εργαλεία και τα συστατικά που χρειάζεστε. Πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε, οργανωθείτε και έχετε τα πάντα εύκαιρα: Όλα τα συστατικά σας μετρημένα, ξεφλουδισμένα, ψιλοκομμένα, μαγειρικά σκεύη σε ετοιμότητα, τηγάνια λαδωμένα, εύκολα προσβάσιμα εργαλεία, διαθέσιμα μπαχαρικά και βότανα. Η προετοιμασία αυτή θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη σύγχυση και το τρέξιμο ψάχνοντας για το τζίντζερ, τον τρίφτη ή το σουρωτήρι, την ώρα που το κρέας σας είναι έτοιμο να καεί στο τηγάνι.

Λιστα για την κουζινα:

Έξυπνα Hansaplast που θα πρέπει να υπάρχουν στην κουζίνα σας.

Image

Άουτς, συνέβη κάτι; Σιγουρευτείτε ότι έχετε εύκαιρο το σωστό επίθεμα για την πληγή. Δουλεύετε με νερό και θέλετε να συνεχίσετε να κόβετε, να μαγειρεύετε κλπ, τότε διαλέξτε ένα επίθεμα πληγής που να μένει σταθερό και να έχει τις σωστές ιδιότητες, ώστε να ανησυχείτε μόνο για το φαγητό και όχι για τον τραυματισμό σας.

Το νέο Hansaplast ELASTIC+ Waterproof είναι ιδανικό, αφού είναι το πρώτο ελαστικό επίθεμα που παραμένει αδιάβροχο. Ελέγξτε την ποικιλία των προϊόντων Hansaplast για βολικά είδη πρώτης ανάγκης όπως και εύκολες λύσεις και φυλάξτε τις στο συρτάρι της κουζίνας σας.

Φωτογραφία συσκευασίες Hansaplast

1. Hansaplast Elastic 
Είναι ελαστικό, δυνατό και θα παραμείνει αδιάβροχο, ώστε να σας επιτρέπει να συνεχίσετε όλες τις εργασίες στην κουζίνα σας, ακόμα και αν έχουν να κάνουν με νερό. 

2. Hansaplast Mix Pack για τα Δάκτυλα
Τέλεια διαμορφωμένο για τις άκρες των δαχτύλων σας, έτσι λοιπόν θα παραμείνει στη θέση του όσο εσείς κόβετε κλπ.

 

Τελευταιο αλλα οχι αμελητεο - Μερικες ακομη συμβουλες για ερασιτεχνες μαγειρες:

Χρησιμοποιείστε τις λαβίδες σαν προέκταση του χεριού σας
ένα ζευγάρι λαβίδες μπορεί να βρεθούν στο χέρι κάθε μάγειρα σε επαγγελματικές κουζίνες - συνήθως κρατούνται χαμηλά στη λαβή για μεγαλύτερο έλεγχο. Αυτό θα προστατεύσει τις άκρες των δαχτύλων σας από κάποιον τραυματισμό και θα σας δώσει μεγαλύτερο κράτημα όταν ρίχνετε το κρέας, όταν τραβάτε ένα τηγάνι από την εστία, είτε να σταθεροποιήσετε μια μπριζόλα όσο την κόβετε σε κομμάτια, κλπ.

διαβάστε περισσότερα

Χειριστείτε με προσοχή!
Σιγουρευτείτε ότι έχετε γυρίσει τις λαβές της κατσαρόλας από το μπροστινό μέρος της εστίας.
Στους πιο συχνούς τραυματισμούς συγκαταλέγονται τα εγκαύματα από ζεμάτισμα.

διαβάστε περισσότερα

Μην παίζετε με τον ατμό!
Εγκαύματα μπορούν επίσης να συμβούν από ζεστό ατμό. Γι αυτό να είστε προσεκτικοί όταν σηκώνετε τα καπάκια από τα ζεστά φαγητά. Προστατέψτε τα χέρια σας χρησιμοποιώντας ειδικά γάντια για το φούρνο ή πετσέτα.

διαβάστε περισσότερα

Πρόχειρη πετσέτα
Μια ακόμη συμβουλή από επαγγελματίες μάγειρες: Να έχετε πάντα μια πετσέτα είτε ριγμένη στον ώμο σας είτε πιασμένη στην ποδιά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να την έχετε πρόχειρη για να πιάστε τις λαβές όταν αδειάζετε το ζεστό νερό από τις κατσαρόλες, για να σκουπίσετε τα χέρια σας όταν είναι βρεγμένα--- και η λίστα δεν τελειώνει.

διαβάστε περισσότερα

Να επισκέπτεστε πάντα το γιατρό σας αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί ή παρουσιάζει σημάδια λοίμωξης, όπως ερυθρότητα πρήξιμο ή υψηλή θερμοκρασία.
Επίσης αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε την πληγή καταλλήλως.
Σε περίπτωση που έχετε διαβήτη η κατάλληλη περίθαλψη της πληγής είναι πολύ σημαντική. Πάντα να συζητάτε με το γιατρό σας και/ή τον ποδίατρό σας για ό,τι ανησυχία έχετε, ακόμα και για τη φροντίδα μικρών πληγών και ρωγμών της επιδερμίδας - ειδικά στα πόδια σας.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι καμία από τις παραπάνω συμβουλές δεν αντικαθιστά ιατρική συμβουλή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που παρέχονται στα πακέτα των προϊόντων. Σημαντικό: συμβουλευτείτε έναν ειδικό για την υγεία σε περίπτωση που δεν είστε βέβαιοι για το πως να θεραπεύσετε καταλλήλως την πληγή σας.

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσα στην ιστοσελίδα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή μίας ασθένειας. Δεν αποτελούν υποκατάστατο επαγγελματικής φροντίδας ή συμβουλής. Εάν έχετε ή υποπτεύεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα υγείας, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ποτέ μην αμελείτε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή μην καθυστερείτε να τη ζητήσετε, εξαιτίας κάποιου πράγματος που διαβάσατε σε αυτή την ιστοσελίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στα προϊόντα Hansaplast, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο int.contact.greece@Beiersdorf.com. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που περιέχονται στα πακέτα των προϊόντων.

Τραυματισμοί κατά το μαγείρεμα, μπορούν να συμβούν και στους καλύτερους σεφ. Γι αυτό λοιπόν σιγουρευτείτε ότι συμπεριλάβατε το σωστό επίθεμα στην επόμενη λίστα αγορών σας. Με το μαγείρεμα να αποτελεί μια αυξανόμενη τάση, όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατευθύνονται προς την κουζίνα- εξίσου άνδρες και γυναίκες. Οι εξωτικές κουζίνες σε συνδυασμό με τα νέα εργαλεία, από τηγάνια wok μέχρι μαχαίρια για το sushi, μετατρέπουν τις κουζίνες σε hotspots τραυματισμών. Ένα κόψιμο, ένα γδάρσιμο ή ένα κάψιμο μπορούν εύκολα να συμβούν. H μάρκα Hansaplast, ως ειδικός στην επούλωση πληγών, σας βοηθάει με κάποιες συμβουλές για τα χέρια- και σας προετοιμάζει για τις επικίνδυνες στιγμές. Σε περίπτωση όμως που συμβεί κάποιο ατύχημα, εμπιστευθείτε μας για την σωστή κάλυψη της πληγής, που ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις ακόμα και των επαγγελματιών σεφ