Image

Καθαρισμός πληγής – Το πρώτο βήμα για τη βέλτιστη επούλωση των πληγών

3 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός των πληγών;

Image
Όταν το δέρμα είναι τραυματισμένο, το προστατευτικό φράγμα του δέρματος είναι κατεστραμμένο, και βρωμιά και βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μόλυνση της πληγής, η οποία προκαλεί περαιτέρω βλάβη του δέρματος και καθυστερεί τη διαδικασία της επούλωσης. Εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί σε βαθύτερο ιστό και να οδηγήσει σε ακόμα πιο σοβαρή κατάσταση υγείας. Γι΄ αυτό τον λόγο, το πρώτο βήμα για τη βέλτιστη επούλωση είναι να εξασφαλίσετε πως η πληγή είναι καθαρή.

Πώς να καθαρίσετε τις πληγές;

wound spray

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast για να καθαρίσετε τις πληγές γρήγορα και ανώδυνα. Το διάλυμα είναι άχρωμο, άοσμο και αποτρέπει αποτελεσματικά τη μόλυνση των πληγών. Είναι επίσης κατάλληλο για παιδιά και ευαίσθητες επιδερμίδες. 

Αφού σταματήσετε την αιμορραγία, ψεκάστε όλη την περιοχή από απόσταση περίπου 10 εκ. για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα ορατά σωματίδια. Κατόπιν, σκουπίστε απαλά την πληγή και τη γύρω περιοχή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης στις συσκευασίες των προϊόντων μας. 

Ποιες πληγές πρέπει να καθαρίζονται;

Μην υποτιμάτε μια μικρή πληγή. Ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, οι πληγές επουλώνονται καλύτερα εάν καθαριστούν από τις βρωμιές, τα βακτήρια και τα ορατά σωματίδια. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος για πολλούς τύπους οξειών πληγών όπως, κοψίματα, εκδορές, καψίματα και ανοιχτές φουσκάλες. Ο τακτικός καθαρισμός συνιστάται επίσης για την αντιμετώπιση χρόνιων και μετεγχειρητικών πληγών σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Αντισηπτικό Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast για τον καθαρισμό των πληγών;

Image

Η απολύμανση αφορά στην καταστροφή των μικροοργανισμών στην επιφάνεια των αντικειμένων. Οπότε, ο όρος «απολύμανση» είναι παραπλανητικός όσον αφορά την περιποίηση τραυμάτων. Γι΄αυτό δεν συστήνεται να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε οικιακά απολυμαντικά σε τραυματισμένο δέρμα, καθώς όχι μόνο δεν σκοτώνουν τα βακτήρια αλλά βλάπτουν και τα ζωντανά κύτταρα του δέρματος. 

Αντίθετα, το Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast προορίζεται για τον αντισηπτικό καθαρισμό των πληγών, που είναι η αφαίρεση βρωμιάς και βλαβερών βακτηρίων από το τραυματισμένο δέρμα. Η σύνθεση του Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast είναι ιδιαίτερα φιλική προς το δέρμα και προστατεύει τα περισσότερα ζωντανά κύτταρα του δέρματος, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπλασή του. 

Οινόπνευμα στις πληγές : Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω στις πληγές

Η χρήση του οινοπνεύματος εντριβής είναι μία κοινή πρακτική που μερικοί από εμάς γνωρίζουμε από την παιδική μας ηλικία. Ωστόσο, το οινόπνευμα δεν είναι καλή επιλογή για την περιποίηση ενός τραύματος. Όταν εφαρμόζεται πάνω σε πληγές, το οινόπνευμα καίει, κάτι το οποίο το καθιστά εξαιρετικά ακατάλληλο για παιδιά και ευαίσθητες επιδερμίδες. Επίσης, το οινόπνευμα δεν καταστρέφει μόνο τα βακτήρια αλλά και τα ζωντανά κύτταρα του δέρματος. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση προϊόντων που δεν περιέχουν οινόπνευμα, για παράδειγμα το Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast

Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας εάν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή εμφανίζει σημάδια μόλυνσης όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. 
Προσοχή, οι συμβουλές που δίνονται σε αυτήν την ιστοσελίδα, παρόλο που δημιουργήθηκαν 
με μεγάλη προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ακολουθήστε τις ιατρικές συμβουλές, ανεξαρτήτως τι έχετε μάθει σε αυτήν την ιστοσελίδα.
 
Πάντα να διαβάζετε με προσοχή και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης ή τα φυλλάδια των προϊόντων μας.  
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com.