Image

Ταχύτερη επούλωσηπληγών - Μάθετε πώς να βοηθήσετε τις πληγές να επουλωθούν γρήγορα, με ασφάλειακαι με μειωμένο κίνδυνο δημιουργίας ουλών

3 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα
Καθώς οι ζωές μας γίνονται πιο γεμάτες και πολυάσχολες, φαίνεται ότι συνεχώς βιαζόμαστε για να τα προλάβουμε όλα. Ωστόσο, οι μικροί καθημερινοί τραυματισμοί, όπως ένα μικρό κόψιμο από χαρτί στο δάκτυλο ή ένα μικρό κάψιμο στη μαγειρική, μας αναγκάζουν να κάνουμε τα πράγματα πιο αργά και προσεκτικά. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας να επουλωθεί πιο γρήγορα και ασφαλέστερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τη ζωή σας; Όταν τραυματιζόμαστε, συχνά περιμένουμε πως η πληγή θα επουλωθεί γρήγορα και χωρίς να αφήσει σημάδι. Ωστόσο, η επούλωση της πληγής είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και πολλοί παράγοντες μπορεί να παρέμβουν, καθυστερώντας την επούλωση της πληγής. Μάθετε για τα διάφορα σημάδια επούλωσης των πληγών και το πώς να βοηθήσετε τις πληγές να επουλωθούν γρήγορα, με ασφάλεια και με μειωμένο κίνδυνο δημιουργίας ουλών.

Επούλωση πληγής :Κατανοώντας τα στάδια της

Η επούλωση της πληγής είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που μπορεί να χωριστεί σε 4 φάσεις.
Image

Βήμα 1

Πήξη του αίματος: Όταν δημιουργηθεί μία πληγή, η πήξη του αίματος εξασφαλίζει το προσωρινό κλείσιμο της πληγής.

Διαβάστε περισσότερα
Image

Βήμα 2

Εξίδρωση και φλεγμονή: Τα αιμοφόρα αγγεία εντός και κάτω από την περιοχή της πληγής διαστέλλονται και τα κύτταρα του αίματος μετακινούται στον ιστό του τραύματος.

Διαβάστε περισσότερα
Image

Βήμα 3

Δημιουργία κάκαδου: Νέα κύτταρα δημιουργούνται και ο κατεστραμμένος ιστός αντικαθίσταται από κοκκιώδη ιστό.

Διαβάστε περισσότερα
Image

Βήμα 4

Επιθηλιοποίηση και επούλωση: Τα νέα αιμοφόρα αγγεία που δημιουργούνται εξασφαλίζουν την επαρκή μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών. Ο κοκκιώδης ιστός γεμίζει την πληγή. Αυτές οι φάσεις ακολουθούνται από την ωρίμανση, κατά τη διάρκεια 
της οποίας ο ιστός της ουλής αναδιοργανώνεται.

Διαβάστε περισσότερα

Ταχύτερη Επούλωση Πληγής : Πως να επιταχύνετε τη διαδικασία;

1. Καθαρισμός

Image

Το πρώτο βήμα για βέλτιστη επούλωση είναι ο καθαρισμός της πληγής. Καθαρίστε τυχόν βρωμιές, βακτήρια και ορατά σωματίδια με το Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast έτσι ώστε να αποφύγετε τις μολύνσεις.

2. Προστασία

Image

Το δεύτερο βήμα είναι να προστατεύσετε το τραύμα σας από τις βρωμιές και τα βακτήρια ώστε να πετύχετε επούλωση χωρίς εμπόδια. Καλύψτε το τραύμα σας με ένα επίθεμα ή μία αποστειρωμένη γάζα Hansaplast.

3. Επούλωση

Image

Μελέτες έχουν δείξει πως κάτω από συνθήκες υγρασίας τα κύτταρα θα αναπτυχθούν, θα διαιρεθούν και θα μετακινηθούν με μεγαλύτερο ρυθμό, βελτιστοποιώντας τη διαδικασία επούλωσης της πληγής. Σε ένα υγρό περιβάλλον επούλωσης, αποτρέπεται ο σχηματισμός κάκαδου - που περιορίζει τη δημιουργία νέου ιστού. Αυτό συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου δημιουργίας ουλής, βελτιώνοντας το αισθητικό αποτέλεσμα.

Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast : Πως ενισχύει τη φυσική επούλωση της πληγής

Image
Για να ενισχύσετε και να επιταχύνετε την επούλωση της πληγής, εφαρμόστε την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast μέχρι η πληγή να επουλωθεί πλήρως και καλύψτε την με ένα επίθεμα Hansaplast, αποστειρωμένη γάζα ή επίδεσμο εάν χρειάζεται. Η κρέμα σχηματίζει ένα προστατευτικό φίλμ στην πληγή, δημιουργώντας ένα ιδανικό υγρό περιβάλλον επούλωσης που προάγει έως και δύο φορές ταχύτερη επούλωση και συμβάλλει στη μείωση των ουλών. Σε μία κλινική μελέτη πληγής εκδοράς, 
οι πληγές που περιποιήθηκαν με την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast επουλώθηκαν ταχύτερα και με καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα σε σύγκριση με μία απεριποίητη πληγή.*.
* W. Wigger-Alberti, et al. Εκτίμηση τοπικής ανεκτικότητας και αποτελεσματικότητας στην επούλωση τραυμάτων μιας πρωτοποριακής κρέμας για την επούλωση πληγών. Σύγκριση πανομοιότυπων εκδορών σε διαφορετικά άτομα. Υποβλήθηκε για δημοσίευση. Διάσκεψη EWMA (European Wound Management Association), Μάιος 2018.

Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας εάν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή εμφανίζει σημάδια μόλυνσης όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. 

Προσοχή, οι συμβουλές που δίνονται σε αυτήν την ιστοσελίδα, παρόλο που δημιουργήθηκαν 
με μεγάλη προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ακολουθήστε τις ιατρικές συμβουλές, ανεξαρτήτως τι έχετε μάθει σε αυτήν την ιστοσελίδα.
 
Πάντα να διαβάζετε με προσοχή και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης ή τα φυλλάδια των προϊόντων μας.  
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com.