Banana Bread
ΥΛΙΚΑ:
110 γρ βούτυρο λιωμένο
3 ώριμες μπανάνες
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230 γρ ζάχαρη ή 60 γρ μέλι ή πετιμέζι, αλλά η υφή του banana bread θα γίνει πιο θρυπτή
1 κγ μαγειρική σόδα
1 κγ κανέλα σκόνη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σε ένα πιάτο λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι.
• Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τις μπανάνες, τη ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε με το σύρμα.
• Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε με τη βανίλια.
• Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
• Τέλος βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 11x24 εκ. καλυμμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
• Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί, τοποθετούμε ένα ξυλάκι στο κέντρο του banana bread, με στόχο όταν το τραβήξουμε να μην έχει μείνει κανένα υπόλειμμα.
• Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, το βγάζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ειδικών χειρολαβών και το αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
Hansaplast tip!
Σε κάθε μικροτραυματισμό, ψεκάζουμε γρήγορα με το Σπρέι Καθαρισμού Πληγών Hansaplast για τον καθαρισμό της πληγής, έπειτα εφαρμόζουμε την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast για την επούλωση της ανοιχτής πληγής και τέλος, καλύπτουμε με το επίθεμα Hansaplast Elastic που είναι ανθεκτικό, ελαστικό και αδιάβροχο για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη μαγειρική μας.