Image

Συνταγές από την Paxxi – Καθημερινά περνάμε πολλές ώρες στην κουζίνα, είναι η εστία της οικογένειας και όσο μεγαλύτερη η οικογένεια, τόσο ο χρόνος αυτός αυξάνεται.

4 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Banana Bread

Image

ΥΛΙΚΑ:

110 γρ βούτυρο λιωμένο

3 ώριμες μπανάνες

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

230 γρ ζάχαρη ή 60 γρ μέλι ή πετιμέζι, αλλά η υφή του banana bread θα γίνει πιο θρυπτή

1 κγ μαγειρική σόδα

1 κγ κανέλα σκόνη

1 πρέζα αλάτι

100 γρ σταγόνες κουβερτούρας

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα πιάτο λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι.

Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τις μπανάνες, τη ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε με το σύρμα.

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε με τη βανίλια.

Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.

Τέλος βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 11x24 εκ. καλυμμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 1 ώρα.

Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί, τοποθετούμε ένα ξυλάκι στο κέντρο του banana bread, με στόχο όταν το τραβήξουμε να μην έχει μείνει κανένα υπόλειμμα.

Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, το βγάζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ειδικών χειρολαβών και το αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.

 

Hansaplast tip!

Σε κάθε μικροτραυματισμό, ψεκάζουμε γρήγορα με το Σπρέι Καθαρισμού Πληγών Hansaplast για τον καθαρισμό της πληγής, έπειτα εφαρμόζουμε την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast για την επούλωση της ανοιχτής πληγής και τέλος, καλύπτουμε με το επίθεμα Hansaplast Elastic που είναι ανθεκτικό, ελαστικό και αδιάβροχο για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη μαγειρική μας.

 

Tortilla Wrap Hack (greek Salad)

Image

ΥΛΙΚΑ:

1 τορτίγια καλαμποκιού

50 γρ φέτα

1 κγ γιαούρτι στραγγιστό

1 ΚΣ ελαιόλαδο

1 πρέζα ρίγανη

1 πρέζα πιπέρι

6 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 ΚΣ πράσινες ελιές σε ροδέλες

Λίγο αλάτι

½ αγγούρι

1 κγ ξύδι μπαλσάμικο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανοίγουμε την τορτίγια και κόβουμε τη μια ακτίνα κάθετα.

• Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα που ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο, γιαούρτι και τα λιώνουμε με το πιρούνι.

• Βάζουμε το μισό μείγμα στο πρώτο τεταρτημόριο της τορτίγιας.

• Κόβουμε με το μαχαίρι το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες (προσεκτικά!) με στόχο να επιτύχουμε τις λεπτές φέτες στο λαχανικό. 

Hansaplast tip!

Σε περίπτωση μικροατυχήματος ψεκάζουμε την πληγή με το Σπρέι Καθαρισμού Πληγών Hansaplast και καλύπτουμε με τον αυτοσυγκρατούμενο επίδεσμο για τα Δάκτυλα Hansaplast, που εφαρμόζεται εύκολα, κόβεται με το χέρι και σταθεροποιείται γρήγορα, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς μεγάλη καθυστέρηση την τορτίγια.

 

 

Αλατίζουμε το αγγούρι και το βάζουμε στο επόμενο τεταρτημόριο.

• Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα ντοματίνια με τις ελιές κομμένα στη μέση, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, ρίγανη, αλάτι και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να μαριναριστούν.

• Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε στο 3ο τεταρτημόριο.

• Με το μείγμα της φέτας γεμίζουμε και το τελευταίο τεταρτημόριο της τορτίγιας.

• Αρχίζουμε να τυλίγουμε την τορτίγια ξεκινώντας από το σημείο που έχουμε κόψει και συνεχίζουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα 3 τεταρτημόρια μέχρι το τέλος.

• Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε για 5 λεπτά στην τοστιέρα.

 

Είναι έτοιμη για σερβίρισμα! 

 

Hansaplast tip!

Όταν απολαύσουμε την τορτίγια μας, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την φροντίδα της πληγής καθαρίζοντας ξανά με το σπρέυ καθαρισμού, εφαρμόζοντας την κρέμα επούλωσης πληγών και τέλος να τοποθετήσουμε επιθέματα Hansaplast Elastic που είναι ιδιαίτερα ελαστικά και δεν θα μας εμποδίζουν στις κινήσεις μας.

 

Feta Pasta

Image

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ ριγκατόνι

200 γρ φέτα

500 γρ ντοματίνια

2 σκελίδες σκόρδο

1 κγ ρίγανη

1 ΚΣ ελαιόλαδο

Αλάτι

¼ κγ πιπέρι

Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Ξύσμα λεμονιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα πυρίμαχο βάζουμε τα ντοματίνια, τα σκόρδα και ένα κομμάτι φέτα στη μέση.

Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη, πιπέρι και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 2/3 νερό να βράσει και ρίχνουμε 1 κγ αλάτι και τα ζυμαρικά μας.

Τα αφήνουμε σε μέτρια ένταση να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους μέχρι να γίνουν al dente. 

Στην προσπάθεια να τα στραγγίξουμε προσέχουμε να κρατάμε απόσταση ασφαλείας από την κατσαρόλα και τον ατμό που θα βγάλει, ώστε να αποφύγουμε έγκαυμα 2ου βαθμού από τους ατμούς ή από το βραστό νερό που θα πεταχτεί από την κατσαρόλα. 

 

Hansaplast tip!

Σε τέτοια περίπτωση ψεκάζουμε άμεσα το σημείο με το Σπρέι Καθαρισμού Πληγών Hansaplast. Εφαρμόζουμε την Κρέμα Επούλωσης Πληγών που θα μας ανακουφίσει, χωρίς να αγγίξουμε το κάψιμο,  και καλύπτουμε είτε διαλέγοντας τον κατάλληλο επίθεμα από το Hansaplast Mix Pack για τα Δάκτυλα είτε αν η πληγή είναι μεγαλύτερη μπορούμε να εφαρμόσουμε το επίθεμα Sensitive XXL, με αποστειρωμένη γάζα, που δεν κολλάει στην πληγή και είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

 

Φροντίζουμε να κρατήσουμε ½ κούπα από το ζουμί των ζυμαρικών.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, τα ανακατεύουμε όλα καλά, να λιώσει η φέτα και να ενωθούν να υλικά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, φρεσκοκομμένο βασιλικό και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.

Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο από το ζουμί των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει ώστε να έχουν υγρασία και είναι έτοιμα.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ξύσμα λεμονιού.