Image

Τρέξιμο και πεζοπορία χωρίς φουσκάλες – Φροντίστε τα πόδια σας ενώ απολαμβάνετε την εξοχή.

5 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα
Υπάρχουν λίγα πράγματα καλύτερα για το μυαλό και το σώμα σας από το τρέξιμο ή την πεζοπορία. Παρόλο που και τα δύο είναι ωραία για την υγεία μας, μερικές φορές η πίεση και η τριβή στα πόδια μας για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στα πόδια. Ανακαλύψτε πώς να τα αποφύγετε και να συνεχίσετε!

Να είστε προετοιμασμένοι!

Image
Πάρτε μαζί σας τα σωστά πράγματα για ανέμελη πεζοπορία ή τρέξιμο
Το να πάρετε μαζί σας τα σωστά πράγματα στο τρέξιμο ή την πεζοπορία μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο να εγκαταλείψετε τα σχέδιά σας και να συνεχίσετε αυτό που θέλετε να κάνετε - χωρίς πόνο. Ενώ γεμίζετε το μπουκάλι σας με νερό και σχεδιάζετε τη διαδρομή σας, θυμηθείτε να ρίξετε στο σακίδιό σας ένα πακέτο Hansaplast επιθέματα για φουσκάλες. Τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά μεγέθη διατίθενται σε ένα μικρό επαναγεμιζόμενο μπλε κουτί, το οποίο είναι ιδανικό για ένα ταξίδι ή πεζοπορία.

Επιλέξτε προσεκτικά τα παπούτσια σας

Image
Όταν αγοράζετε παπούτσια, να έχετε στο νου σας το έδαφος επάνω στο οποίο θα περπατήσετε
Αυτό που θα φορέσετε στα πόδια σας είναι εξαιρετικά σημαντικό εάν θέλετε να αποφύγετε τις φουσκάλες.  

Εάν σχεδιάζετε να περπατήσετε αρκετά, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ή μπότες για κάθε μέρα δεν θα είναι κατάλληλα. Τα απλά αθλητικά παπούτσια ή οι συνηθισμένες μπότες δεν είναι κατάλληλα για πεζοπορία. Συνήθως είναι πολύ μαλακά και δεν προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη όταν ασκείται υπερβολική πίεση στα πόδια. Αντ’ αυτού επιλέξτε μπότες πεζοπορίας που φτάνουν πάνω από τον αστράγαλο. Συνήθως είναι κατασκευασμένες από σκληρές σόλες για πολυήμερα ταξίδια. Εναλλακτικά, επιλέξτε πιο μαλακές σόλες για πιο σύντομες εκδρομές. 

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό σε κάποιο κατάστημα υποδημάτων, όπου θα σας μετρήσει το πέλμα. Τα καταστήματα αυτά διαθέτουν συχνά μια κεκλιμένη περιοχή όπου μπορείτε να ελέγξετε πώς αισθάνεστε τις μπότες σας όταν περπατάτε με ανηφορική ή κατηφορική κλίση. Πάρτε τον χρόνο σας και σκεφτείτε το έδαφος επάνω στο οποίο θα περπατάτε. Είναι καλή ιδέα να αγοράσετε μπότες για περπάτημα το απόγευμα, όταν τα πόδια σας θα είναι λίγο πρησμένα και να τις δοκιμάσετε με κάλτσες πεζοπορίας. 

Πώς να «ανοίξετε» τα παπούτσια σας

Image
Οι περιοχές που επηρεάζονται από την τριβή μπορούν να προστατευτούν πριν φορέσετε τα καινούργια σας παπούτσια πεζοπορίας

Θα πρέπει να φορέσετε τα αθλητικά παπούτσια και οι μπότες που είναι καινούρια για να «ανοίξουν» πριν ξεκινήσετε για την περιπέτειά σας. Όσο πιο σφιχτό είναι το παπούτσι, τόσο περισσότερο πρέπει να το φορέσετε για να «ανοίξει». Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει πιο εύκολη με το Hansaplast επιθέματα κατά της πίεσης των παπουτσιών. Φορέστε τα καινούρια παπούτσια ή μπότες και δώστε προσοχή τυχόν σημεία πίεσης. Έπειτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίθεμα για να προστατέψετε αυτά τα κρίσιμα σημεία και να αποφύγετε τον σχηματισμό φουσκάλας.

Γρήγορες πρώτες βοήθειες

Image
If you notice the first sign of burning immediately take a break and care for the wound
Φυσικά, ακόμα και μετά από όλη αυτήν την προετοιμασία, εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί μια επώδυνη φουσκάλα στο τρέξιμο ή στην πεζοπορία. Εάν συμβεί αυτό, το μυστικό είναι η γρήγορη αντιμετώπιση. Κάντε ένα διάλειμμα αμέσως μόλις διαπιστώσετε τις πρώτες ενδείξεις καψίματος ή πίεσης και να βγάλετε τα παπούτσια σας όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Αρχικά στεγνώστε την επιδερμίδα σας, έπειτα προστατέψτε την ανοιχτή φουσκάλα, το πονεμένο σημείο ή την πληγή. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε είναι χρησιμοποιώντας τα Hansaplast επιθέματα για φουσκάλες. Τα εξαιρετικά αυτά επιθέματα για φουσκάλες ανακουφίζουν από τον πόνο άμεσα. Βασισμένα στην υδροκολλοειδή τεχνολογία, λειτουργούν με βάση την αρχή της υγρής επούλωσης, ώστε η φουσκάλα σας να μπορεί να αρχίσει αμέσως να βελτιώνεται αμέσως. Η τεχνολογία εφαρμογής του Hansaplast διασφαλίζει ότι το επίθεμα για φουσκάλες θα παραμείνει στη θέση του όσο περπατάτε ή τρέχετε. Για την ακρίβεια, θα παραμείνουν κολλημένα με ασφάλεια στην επιδερμίδα σας για έως και 48 ώρες. Διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη, από μικρό έως και XL, αυτά τα επιθέματα για φουσκάλες είναι εξαιρετικά εύκαμπτα και ανθεκτικά. Ακριβώς ό,τι χρειάζονται οι φουσκάλες που δημιουργούνται στα σπορ!

Τα απολύτως απαραίτητα

Για όποιον αγαπάει τα σπορ, το τρέξιμο ή την πεζοπορία, σε αυτά τα προϊόντα αξίζει να επενδύσετε. Γνωρίζουμε πόσο πολύτιμος είναι ο ελεύθερος χρόνος σας και έχουν δημιουργηθεί για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα με τα πόδια και να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας και να κάνετε τα πράγματα που αγαπάτε - όσο το δυνατόν γρηγορότερα!
Image
Image

Προστατέψτε τα πόδια σας από τον ιδρώτα και τις οσμές με το Hansaplast Silver Active Spray κατά του ιδρώτα και της κακοσμίας των ποδιών. Το να διατηρήσετε τα πόδια σας στεγνά θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις φουσκάλες.

Image

Σταματήστε τις ανοιχτές φουσκάλες πριν καν δημιουργηθούν με το Hansaplast επιθέματα κατά της πίεσης των παπουτσιών. Αυτό το επίθεμα που κόβεται στο επιθυμητό μέγεθος μπορεί να σταματήσει το κρίσιμο σημείο από το να εξελιχθεί σε φουσκάλα.

Image

Όταν εμφανιστούν οι φουσκάλες, να είστε προετοιμασμένοι.Hansaplast επιθέματα για φουσκάλες Large, Το Hansaplast επιθέματα για φουσκάλες Small έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν άμεση ανακούφιση από τον πόνο που προκαλούν οι φουσκάλες ή οι πληγές των ποδιών εξαιτίας της τριβής και της πίεσης που μπορεί να δημιουργηθεί  από το τρέξιμο ή την πεζοπορία για παρατεταμένα διαστήματα. Προστατεύουν την ευαίσθητη περιοχή από περαιτέρω τριβή και πίεση, ανακουφίζοντας άμεσα από τον πόνο. Η βρομιά και η μόλυνση απομακρύνονται και μπορεί να ξεκινήσει η ταχύτερη επούλωση. Όταν επιστρέψετε στο σπίτι μετά από τρέξιμο ή πεζοπορία, μη διστάσετε να μπείτε στο ντους ή στο μπάνιο. Τα Hansaplast επιθέματα για φουσκάλες είναι αδιάβροχα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο:Hansaplast3@Beiersdorf.com. Σημειώστε ότι καμία από τις προαναφερθείσες συμβουλές δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν στη συσκευασία του προϊόντος. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας σε περίπτωση που οι συμβουλές μας δεν βοηθήσουν ή εάν πάσχετε ή υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κάποια νόσο.