Image

Βιωσιμότητα στη Hansaplast – Μάθετε πώς χρησιμοποιούμε υλικά πιστοποιημένα από το FSC®

3 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Στην Hansaplast πιστεύουμε ότι η προστασία των πληγών πρέπει να συμβαδίζει με την προστασία κάθε πτυχής της ζωής των ανθρώπων. Γι' αυτό κάνουμε βιώσιμες επιλογές για  τους καταναλωτές μας, το περιβάλλον και την κοινωνία. Με επίκεντρο το περιβάλλον, δεσμευόμαστε να βελτιώνουμε συνεχώς την απόδοση των προϊόντων μας, ελαχιστοποιώντας  το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. 
Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε ως  σημείο αναφοράς τη βιωσιμότητα στην κατηγορία της φροντίδας τραυμάτων .

Στόχος μας είναι να προμηθευόμαστε πρώτες ύλες για τα προϊόντα και τις συσκευασίες μας από υπεύθυνες πηγές και να διασφαλίζουμε ότι είναι ανεξάρτητα πιστοποιημένες, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέχρι τώρα επιτεύγματά μας: https://www.hansaplast.gr/articles/health-and-protection/sustainability

Για αυτή την τήρηση των δεσμεύσεών μας,  ελέγχουμε συνεχώς την προέλευση των βασικών υλικών των προϊόντων και των συσκευασιών μας, έτσι ώστε να πληρούν διεθνή ποιοτικά κριτήρια. Η ανάγκη για μεγαλύτερη βιωσιμότητα είναι ο λόγος που από το 2022 έχουμε επιλέξει να αυξήσουμε τη χρήση πιστοποιημένων υλικών FSC® στη σύνθεση και τη συσκευασία των προϊόντων μας.

Τι είναι το FSC®

Image
Η πιστοποίηση FSC® (Forest Stewardship Council®) επιβεβαιώνει ότι το δάσος από το οποίο προέρχεται το ξύλο είναι διαχειρίσιμο με τρόπο που διατηρεί την περιβαλλοντική ποικιλομορφία, ωφελεί τις  τοπικές κοινότητες και εξασφαλίζει την οικονομική τους βιωσιμότητα. 

Έτσι, η χρήση πρώτων υλών που προέρχονται από δάση πιστοποιημένα κατά το FSC® δημιουργεί περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη. Κάποια από αυτά είναι η προστασία των ευάλωτων ειδών, η εξασφάλιση δίκαιων μισθών και συνθηκών για τους εργαζόμενους και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων πληθυσμών.  

Οι πολιτικές και τα πρότυπα του FSC® είναι συνεπή ως προς τη βιωσιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.  Οι αρχές και τα κριτήριά τους εφαρμόζονται διεθνώς και αφορούν όλα τα είδη δασικών οικοσυστημάτων, καθώς και ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών, πολιτικών και νομικών πλαισίων.

Έτσι, όταν βλέπετε το λογότυπο FSC® σε κάποιο από τα προϊόντα μας, θα ξέρετε ότι τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε προέρχονται από βιώσιμες και νόμιμες πηγές.

Πού βρίσκονται τα πιστοποιημένα με FSC®υλικά στα προϊόντα μας;

Image
Στη Hansaplast, όλα τα υλικά συσκευασίας, που διατηρούν τα προϊόντα μας αποστειρωμένα και ασφαλή είναι πιστοποιημένα για τη βιωσιμότητά τους κατά το FSC®. Για τη νέα σειρά προϊόντων μας GREEN & PROTECT, προχωρούμε τις δεσμεύσεις μας ένα βήμα παραπέρα. Η συσκευασία της σειράς προϊόντων μας GREEN & PROTECT είναι κατασκευασμένη από 93% ανακυκλωμένο χαρτί.

Πιο συγκεκριμένα, θα βρείτε για κάθε επιθέμα Hansaplast που υπάρχει μέσα στο κουτί να περικλύεται σε ένα σακουλάκι σφράγισης το οποίο είναι κατασκευασμένο από χαρτί πιστοποιημένο κατά το FSC®. Αυτό έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την επαφή ρύπων με το επίθεμα, τη γάζα πληγής ή την κόλλα του επιθέματος. Έτσι, το επίθεμα προστατεύεται στο ακέραιο.
Image

 

 

Τα χάρτινα "αυτάκια" του επιθέματος έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να διατηρείται η κολλητική του δύναμη, ενώ είναι εύκολο να ανοίξει, όταν θέλετε να εφαρμόσετε ένα. Είναι κατασκευασμένο από χαρτί πιστοποιημένο κατά το FSC®, επικαλυμμένο με σιλικόνη.

Στο GREEN & PROTECT, ο φορέας του επιθέματος κατασκευάζεται με βισκόζη, ένα υλικό που παράγεται από ξυλοπολτό πιστοποιημένο κατά το FSC®. Το υφασμάτινο υλικό παρέχει ευελιξία και άνεση στην επιδερμίδα, εξασφαλίζοντας μέγιστη προστασία στο τραύμα.

Στη Hansaplast, δείχνουμε ευθύνη απέναντι  στους ανθρώπους και στον πλανήτη, γι' αυτό και τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα εξέλιξης, διασφαλίζοντας ότι τα περισσότερα υλικά στα προϊόντα και τις συσκευασίες μας προέρχονται από υπεύθυνες πηγές κι είναι πιστοποιημένα κατά το FSC®. Είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει στον τομέα της βιωσιμότητας, ωστόσο γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να κάνουμε. Συνεχίζουμε να αναζητούμε τρόπους για να παρέχουμε τα υψηλότερα standards στην ασφάλεια των προϊόντων μας. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα προϊόντα μας πιο βιώσιμα, ανταποκρινόμενοι στις ευθύνες μας και στις προσδοκίες σας. 

Ο αριθμός άδειας FSC® της Beiersdorf είναι FSC® N003710

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα