Image

5 καλοί λόγοι για την υγρή επούλωση πληγών – Όσον αφορά την αντιμετώπιση μιας μικρής πληγής, πολλοί άνθρωποι προτιμούν απλά να αφήσουν τον αέρα να φροντίσει φυσικά γα την επούλωσή της. Είστε ένας από αυτούς; Τότε ξανασκεφτείτε το.

4 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα
Χτυπήσατε και το αποτέλεσμα ήταν ένα κόψιμο ή μια γρατζουνιά και δεν πιστεύετε ότι χρειάζεστε επίθεμα; Η ιατρική έρευνα αποδεικνύει ότι η δημιουργία συνθηκών υγρασίας επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζει τις ουλές και τα κάκαδοα, πράγμα που οδηγεί σε ένα υγιές και τέλειο δέρμα. Για αυτό τα επιθέματα πληγών Γρήγορης Επούλωσης Hansaplast βασίζονται στην αρχή της υγρής επούλωσης. Το Επίθεμα Γρήγορης Επούλωσης Hansaplast είναι κατασκευασμένο από Πολυουρεθάνη, ένα αδιάβροχο υλικό, διαπνέον και φιλικό προς το δέρμα, το οποίο παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για υγρή επούλωση. Επιτρέπει την απορρόφηση των υγρών της πληγής, διατηρώντας όμως τις απαραίτητες πρωτεΐνες. Τα κλινικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι η διαδικασία επούλωσης είναι έως και 2 φορές πιο γρήγορη σε σύγκριση με την ξηρή επούλωση ή σε σχέση με πληγή χωρίς καμία φροντίδα. Μάθετε όσα ξέρουν ήδη οι ειδικοί - και γιατί αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος!

Διότι Θα Επιταχύνει Έως Και 2 Φορές* Την Επούλωση Της Πληγής

Image
Η υγρή επούλωση πληγών επιτρέπει την ανανέωση του δέρματος

Για να δημιουργηθεί νέος ιστός δέρματος στην πληγή σας, πρέπει να δημιουργηθούν νέα κύτταρα. Η ανάπτυξη των κυττάρων όμως ευδοκιμεί στις συνθήκες υγρασίας! Ο βασικός σκοπός της υγρής επούλωσης πληγών είναι να δημιουργήσει και να διατηρήσει τις καλύτερες συνθήκες υγρασίας, έτσι ώστε να ανανεωθεί το δέρμα. Σε μία πληγή που παραμένει υγρή κάτω από ένα Επίθεμα Υγρής Επούλωσης, όπως το επίθεμα Γρήγορης Επούλωσης Hansaplast, τα κύτταρα μπορούν να αναπτυχθούν, να διαιρεθούν και να μεταφερθούν με πιο αυξημένο ρυθμό. Αυτό επιταχύνει την επούλωση της πληγής έως και κατά 2 φορές*!

* σε σύγκριση με την ξηρή επούλωση

Wigger-Alberti W. et al. J Wound Care, Μάρτιος 2009, 18 (3):123-28, 131

Γιατί Εμποδίζει Το Σχηματισμό Κακαδιού Και Ουλής

Σε υγρό περιβάλλον, αποτρέπεται ο σχηματισμός κάκαδου. Αν η πληγή επουλωθεί χωρίς κάκαδο, τότε η διαδικασία επούλωσης της πληγής και ο σχηματισμός νέου ιστού δεν θα διαταραχθούν. Έτσι, η πιθανότητα εμφάνισης ουλής μειώνεται και γενικά διατηρείται ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι πληγές που αφήνονται να στεγνώσουν με τον αέρα δημιουργούν πάντα κάκαδο, κάτι που καθυστερεί το κλείσιμο της πληγής, καθώς σε αυτές τις συνθήκες δυσχεραίνεται ο σχηματισμός του νέου ιστού του δέρματος.
Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν: Το κάκαδο δεν αποτελεί σημάδι υγιούς επούλωσης, αντίθετα στην πραγματικότητα εμποδίζει την επούλωση του δέρματος και δεν του επιτρέπει να ξαναγίνει τέλειο.
 

Γιατί Θα Διατηρήσει Την Ελαστικότητα Της Πληγής

Image
Το Επίθεμα Γρήγορης Επούλωσης Hansaplast επιταχύνει την επούλωση και εμποδίζει τον σχηματισμό κάκαδου.
Καλύπτοντας την πληγή με ένα Επίθεμα Υγρής Επούλωσης Πληγών, διατηρείτε την ελαστικότητά της, καθώς δεν σχηματίζεται κάκαδο (βλ. 2). Αυτό επιτρέπει καλύτερη κινητικότητα, ειδικά αν η πληγή βρίσκεται σε κάποιο σύνδεσμο, όπως τα γόνατα ή οι αγκώνες. Επιπλέον, η υγρή επούλωση διασφαλίζει ότι δεν θα πονέσετε κατά την αφαίρεση ή την αλλαγή του επιθέματος, αφού δε θα ξεφλουδίσει μέρος του νέου ιστού.

Γιατί Διασφαλίζει Την Υγιή Επούλωση

Image

Ποιος θέλει να έχει μια ουλή που να του θυμίζει μετά από χρόνια πού ήταν η πληγή του;

 Η υγρή θεραπεία πληγών είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί και να ενισχυθεί η επούλωση της πληγής, καθώς και για να μειωθεί ο κίνδυνος σχηματισμού κακαδιών και τελικά ουλών. Οποιοδήποτε προϊόν Υγρής Επούλωση Πληγών (όπως το Επίθεμα Γρήγορης Επούλωσης Hansaplast ή η Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast) παρέχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Γιατί Η Υγρή Επούλωση Πληγών Είναι Φιλική Προς Το Δέρμα

Όλα τα προϊόντα υγρής επούλωσης της Hansaplast χρησιμοποιούν υλικά φιλικά προς το δέρμα, που εξασφαλίζουν μεγάλη άνεση (πολύ λεπτά και εύκαμπτα υλικά που αναπνέουν, όπως η πολυουρεθάνη που μπορεί και τεντώνεται μαζί με το δέρμα σας). Τα υλικά Hansaplast είναι συμβατά με το δέρμα και δερματολογικά ελεγμένα.

 

  Ξηρή Επούλωση Πληγής Υγρή Επούλωση Πληγής

Μετά από 14 Ημέρες:

 Φωτογραφία πληγή  Φωτογραφία πληγή
Συνηθισμένο Επίθεμα Επίθεμα Γρήγορης Επούλωσης Hansaplast 

 

Μην νομίζετε ότι ένα συνηθισμένο υγρό επίθεμα θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά τη δημιουργία συνθηκών υγρής επούλωσης της πληγής! Συνιστάται να αλλάζετε τα συνηθισμένα επιθέματα καθημερινά, ιδιαίτερα αν βραχούν κατά τη διάρκεια του ντους. Για να εξασφαλίσετε ασφαλή προστασία και αξιόπιστη επικόλληση επιλέξτε τα Επιθέματα Γρήγορης Επούλωσης Hansaplast. Υποστηρίζουν έως και 2 φορές πιο γρήγορη επούλωση, σε σύγκριση με πληγή που δεν έχει καλυφθεί και παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες για υγρή επούλωση της πληγής και υγιή ανάπλαση του δέρματος, ενώ είναι αδιάβροχα και μπορούν να μείνουν στο δέρμα για αρκετές ημέρες.

Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας, εάν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή εμφανίζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Προσοχή, οι συμβουλές που δίνονται σε αυτήν την ιστοσελίδα, παρόλο που δημιουργήθηκαν με μεγάλη προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Εάν έχετε, ή υποψιάζεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ακολουθήστε τις ιατρικές συμβουλές, ανεξαρτήτως του τι έχετε μάθει σε αυτήν την ιστοσελίδα. Πάντα να διαβάζετε με προσοχή και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης ή τα φυλλάδια των προϊόντων μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com.

Σχετικά άρθρα